Hayvanat Bahçesinde Gezinti

    Hikâyeyi hazırlayan Arzu Dölek
    NOT: Arzu hikâyenin (…?…) kısımlarında durup çocukların, tarif ettiği hayvanı tahmin etmelerini istiyor. Derslerinde bu şekildeki anlatım düz anlatımdan çok daha eğlenceli ve ilgi çekici olduğu gibi çocukları hikâyenin içine sadece duruşlarla değil aynı zamanda tahmin etmeye çalışarak da dâhil ediyor.
    HAYVANAT BAHÇESİNDE GEZİNTİ
    Bir grup arkadaş şehre açılan yeni hayvanat bahçesine gitmeye karar verirler. Hazırlıklarını yapar ve yola koyulurlar.( Çapraz kol-bacak yürüme hareketi) Hayvanat bahçesi kapısının önüne gelince sırayla hepsi giriş biletlerini alıp, içeri girerler.
    İçeri girince ilk gördükleri şey dev bir kuş kafesidir. Kafes o kadar büyüktür ki kuşlar kafesin içinde rahatça uçabilmektedirler( uçan kuş). Az ileride uzun bacakları,beyaz tüyleri, kırmızı gagası olan ve sıcak ülkelere göç eden(…?…) leylekler ve yavruları yuvalarında oldukça sevimli görünmektedir ( Leylek duruşu). Yürümeye devam ederler. Biraz ileri de irili ufaklı dalları olan büyük bir ağaç görürler. O da ne! Ağaçta oturan kocaman gözleri olan ve etrafını başını döndürerek kontrol edebilen (…?…) bir baykuş vardır( baykuş duruşu). Birkaç fotoğraf çektikten sonra ilerlemeye devam ederler. Tabi bu arada birbirlerinden hiç ayrılmazlar. Birden hepsi aniden şaşırıp kalırlar. Çünkü hayvanat bahçesinin bu bölümünde hayatlarında hiç görmedikleri kadar çok sayıda küçük,uçan, çiçeklere konan, balözü emen ve bunu ayaklarıyla yapan,rengârenk(…?…) kelebekleri dev bir fanus içinde görürüler.
    ( kelebek duruşu). Gezinin ilerleyen bölümünde ağır hareketlerle ilerlemeye çalışan ve evini sırtında taşıyan, büyüklü küçüklü çok sayıda(…?…) kara kaplumbağası görürler (Kaplumbağa duruşu). Çocuklar yorulunca biraz dinlenmeye karar verirler ( çocuk duruşu) Daha sonra yollarına devam ederler ve bir yol ayrımına gelirler. Hangi yöne gideceklerine karar veremezler, bir sağa bir sola bakarlar( bağdaş kurup bir sağa bir sola burgu). Sağdaki yoldan ilerlemeye karar verirler. Karşılarına çıkan köprüyü geçerler ( köprü duruşu).
    Hayvanat bahçesinin içinde ilerleyen çocuklar çitlerle çevrili bölümde otlayan, sütünden ve etinden faydalandığımız(…?…) inekleri ve danaları görürler (İnek duruşu). Sonra etrafta gezinen sevimli kedileri fark ederler ( kedi duruşu). Tam karşı tarafta ise uzun süre susuz kalabilmelerine yardımcı kocaman hörgüçleri olan(…?…) develer vardır ( deve duruşu).
    Sonra birden kişneyen ve şaha kalkan(…?…) atları fark ederler. Atlar ne kadar da büyükler…(eşli atlar duruşu) Biraz ilerde göletin içinde pembe-beyaz bir şeyler fark ederler. Merak edip ilerleyince gördükleri şeyin uzun ve kıvrık boyunları, ince-uzun bacakları, pembe – beyaz tüyleri ve yine pembe gagası olan (…?…)flamingolar olduğunu anlarlar ( eşli flamingo duruşu).
    Vakit epeyce ilerlemiş ve çocuklar yorulmuştur. Artık eve dönme zamanı gelmiştir. Daha gezilecek ve görülecek çok hayvan vardır. Başka bir gün tekrar gelip gezilerine kaldıkları yerden devam etmeye karar verirler ve oradan ayrılırlar…..